14.04.2009

Portakal çiçeği zamanı

Buralarda portakal çiçekleri açmaya başladı. Doğanın kokusu, baharın kokusu sardı caddeleri, sokakları. Tarif edilemez bir kokudur bilen bilir. İnsanın başını döndürür.
Buralarda baharı haber verir portakal çiçekleri. Çiçekler döküldüğünde de yaz gelir.
İlk Adana' ya geldiğimde yol kenarlarındaki turunç ağaçlarını portakal sanmıştım. Yaz ortasında dallar portakal doluydu, neden toplamamışlar diye düşünmüştüm. Buralara ilk gelenler hep bunu merak eder. Ama buralılar bilir ki onlar turunçtur. Yaz kış Adana caddelerini süsler, baharda da insanları güzel kokularıyla sarhoş eder.
Hep bu zamanlar Erzin' e gitmek, portakal bahçelerinin içinde oturmak, kitap okumak, sohbet etmek isterim. Ama hiç yapamam. Ulaşılması çok kolay bir istekdir bu benimkisi ama bir türlü gerçekleşmez, hep başka bahara kalır.

4 yorum:

nymphea dedi ki...

Su yaziyi okurken burnuma o koku geldi, oyle ozledim ki. Tam da oralarda olunacak mevsim. Bir de guldum:) Cunku bizim misafirler de hep turunclari sorardi:P

Asortik Krep dedi ki...

Turunç merakı bizde de vardı, büyükşehirden kim gelse aynı soru :)

esrarengiz şeyler dedi ki...

O turunçların ekşisi de yemeklerde ayrı bir güzel olur.. Odamın penceresini açınca bahsettiğin o tarif edilemez kokuyu alınca ne kadar şanslı olduğumu hissederim bir anda:)

O ağaçların altında yapılan piknikler huzur verir insana.. daha neler neler..

Hemşerimi görmek mutlu etti beni, hemen takipe aldım;) Kolay gelsin..

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Merhaba Esra,
Ne güzel aynı şehirde yaşadığım biriyle burada buluşmak.
Beni de bu kokular çekti buralara.
Selamlar