21.03.2009

Kandırıldık

Yazmadan edemedim. Şurada okuduklarıma inanamadım sabah sabah. Bile bile nasıl da kandırılıyoruz.
Üretmeden tüketmenin sonucu bunlar hep.
Eskiden evlerde yapılırdı tarhana, salça, turşu, yoğurt ve daha sayamayacağım pek çok yiyecek. Ama sonra zamanın para olduğunu öğretti birileri bize. Biz de zamanla kazandığımız paraları, bize sunulanları satın almak için kullandık hep. Zamanla sağlığımızı kaybedeceğimizi düşünmeden.
Bu da bana ders olsun. Uzun zamandır düşünüyordum, karşı komşuma gelen sütçüden süt almayı, yoğurdumu kendim yapmayı. Düşünceyi eyleme geçirme zamanı geldi sanırım.

2 yorum:

funda dedi ki...

ben de artık yoğurdumu evde yapıyorum , öyle güzel oluyor ki.. kutu sütle denedim ilk önce olmadı, kapıya gelen sütçüden aldığım sütle sonuç çok başarılıydı..
ben burdaki tarifi yapıyorum ve çok memnunum..
http://www.40firinekmek.com/ev_yogurdu_yogurt_yapimi.htm
tavsiye ederim..

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Tarife bir göz attım. İçerisine bal konuluyormuş. İlk kez duydum. Denemeli bence.
Tavsiyen için teşekkürler.