24.08.2009

Haftasonu

Bu sıralar yine yazasım yok. Tatil dönüşü rehaveti sanırım. Oysa Bolu' da kızım ile yaptığımız tatile ait yazacak o kadar şey var ki. Tembellik işte benimkisi, başka açıklaması, bahanesi yok. Çok güzel resimlerim var paylaşacak. Yayınlamadan önce üzerlerine etiket eklemeyi düşünüyorum. Etiketlerin nasıl yapıldığını da bilmiyorum aslında. Picasa' yı yüklemeye çalıştım işyerinde, sistem programı çalıştırmama izin vermedi. Evdeki bilgisayara yüklemem lazım sanırım programı. Etiket koyma işini Picasa ile yapabilir miyim onu da bilmiyorum. Deneyeceğim.

Bugünlerde buralar çok sıcak. Dün havuzdan dönüşte arabaya bindiğimizde termometre 47 dereceyi gösteriyordu. Klima falan kar etmedi yol boyunca, kendimizi alışveriş merkezine zor attık.

Haftasonumuz babamızın gelişi ile yine renklendi. İki gün boyunca baba kız havuz keyfi yaptılar. Ömür şımardıkça şımardı, babası şımarttıkça şımarttı. Bu haftasonu Ömür' ün tüm istekleri yerine getirildi, keyfi yerinde. Bilsem' e kayıt için vesikalık fotoğraf çektirdik. Her zaman ki gibi çektirmemek için elinden geleni yaptı. Oysa çocuklar resimleri çekilsin isterler değil mi? Biz de tam tersi.

Pazar günü akşam ayrılık biraz zor oldu. Babasını yolcu ettikten sonra keşke gitmek zorunda olmasaydı dedi, derin derin. Keşke dedim içimden ben de, dışımdan ise yine gelecek demekten başka bir şey gelmedi aklıma.

Dün akşam Bolu' ya giderken aldığım filmlerden birini izleyelim dedik. Filmin ilk 10 dakikasını izledim bir de son 10 dakikasını, aradaki zamanda ise koltukta mışıl mışıl uyudum. Sevmedim pek filmi, bugün götürüp iade edeceğim. 2 haftadır ortalarda sürünüyor zaten, kapağına baka baka sıkıldım sanırım. Artık film yorumları haftaya kaldı. Bakalım bu hafta neler getirecek, önümüzdeki haftasonu neler olacak.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Picasa'da etiketleme mevcut hem de birden fazla etiket koyabiliyorsunuz bir fotoğrafa. Sonra da bu etiketler üzerinden arama yapabiliyorsunuz.

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Öncelikle picasa 3 adlı programı yüklemem gerekiyor sanırım. İşyerinde IT bölümü program yüklemeye izin vermediğinden yapamıyorum.
Benim etiketlemekten kastın resmin üzerine logo ya da isim eklemek idi. Umarım sizin bahsettiğiniz de aynısıdır. programı yükledikten sonra sizden yardım isteyebilirim değil mi?
Selamlar

Unknown dedi ki...

Yardıma her zaman hazırım tabii. Benim etiketten kastım o değildi ne yazık ki, sonradan ararken kolay bulmak için bir nevi kategorilendirmekti. Ama söylediğiniz "watermark" ekleme de Picasada bulunan bir özellik, kurduktan sonra yardımcı olurum. Blogunuza da İmgeleme üzerinden ulaştım, bundan sonra takipçisiyim..

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Teşekkürler Ata.

nymphea dedi ki...

Canim dogru mu anladim bilmiyorum ama sanirim http://www.picnik.com/ bu site senon isini gorur. Ben kullaniyorum, cok kolay ve eglenceli:)

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Sağol Nymphea, doğru anlamışsın canım. Ancak işyerinde bu tür programları kullanamayacağım sanırım. Evdeki bilgisayarda yapmam lazım.
Haftasonu becerebilirsem resimleri yayınlayacağım. Selamlar