19.04.2010

Narnia Günlükleri / Adana Tiyatro Festivali

Bu pazar Ömür, ben ve Ece festival için Adana' ya gelen Ankara Devlet Tiyatrosunun Narnia Günlükleri adlı oyununu izledik.
Uzun zamandır hiçbir oyun beni bu kadar büyülememişti. Sadece ben değil tüm salon büyülenmişti sanki. 2 saat 15 dakika süren oyun boyunca hiçbir çocuğun sesi çıkmadı. Oyunun temposu müthiş, seyircilerin konsantrasyonu ise zirvedeydi. Müzikler, şarkılar, dekor harikaydı, anlatmak mümkün değil, kelimelere sığdırmak çok güç.
Oyunun tanıtımında 7' den 77' ye yazıyordu. Kesinlikle doğru, herkes izlemeli bence.

Beni en çok etkileyen sahne tasarımı oldu. Fantastik bir oyuna yakışır bir sahne kurgulanmıştı. Ardından oyunun içinde yeralan orkestranın da hakkını yememek lazım. Oyun oldukça kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahipti ve hepsi müthişti. Hepsini buradan tebrik ediyorum. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Ayrıca yılda bir ay bile olsa Adanalıyı tiyatro ile buluşturan Sabancı Holdinge de teşekkür ederim. 
Çoluk, çocuk, büyükanne, büyükbaba hep birlikte izleyin lütfen, pişman olmayacaksınız.
Oyun ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

4 yorum:

lolipu dedi ki...

Postuma bıraktığın güzel yorumu okuyunca ben de senin bloğuna bakıyım dedim. Bir açtım ki NARNİA GÜNLÜKLERİ. Ben de oyunu çok sevdim. Hem de eniştem oyunculardan biri olduğu için biri genel prova olmak üzere iki kez izledim oyunu:) Gerçekten kostüm, dekor, ışık, müzikler muhteşem:))

Damak Tadı dedi ki...

Çok hoş bir paylaşım olmuş..Gönlüne sağlık...Sevgiler..

MAVİANNE dedi ki...

süpermiş
biz ankaradayız
bu muhteşem oyunu izlemedik merak bile etmedik
şimdi utandım kendimden

Sedef Uncu Akı dedi ki...

Ne güzel bir çok tiyatroya gidebilmişsiniz. Biz bu sene de geç kaldık bilet alma işinde. Sadece açılış gösterisini izleyebildik. Bir dahaki sene, sizin taktikle ilerleyelim bakalım:)
Sevgiler,