1.03.2012

Bizden haberler

Her gün gelip kontrol ediyorum, sevdiğim blogları okuyorum. İş buraya yazmaya gelince, yazamıyorum. Bugün bu gidişe bir dur demek lazım diye düşündüm. Hadi hayırlısı belki devamı da gelir.

Bugünlerde yine yapmak istediğim bir sürü şey var ama yapacak enerjim yok. Martın gelişiyle doğanın canlandığı gibi belki ruhum da canlanır.

Son zamanlarda hep yemek bloglarını izliyorum. Hep bir şeyler pişirip, eşe dosta yedirmek niyetindeyim. İki çocuklu bir anne moduna girmek istiyorum. 

Kilolarla başım dertte. Bir dev anası gibi hissediyorum kendimi. Yaza kadar zaman verdim kendime. 

Ömür' ün benim yüzünden streslendiği zamanları saymazsak, kızlar da iyiler. Ada her fırsatta tutunup ayağa kalkmanın, Ömür ise ders çalışmaktan kaçıp yatmanın derdinde. Bebekken ki ilgi ve hırsımızı her yaş gösterebilsek keşke.

Ada 9. ayını tamamladı. Bugün 9 ay, 5 günlük.
Oturabiliyor, bir yere tutunup ayağa kalkabiliyor. Ayakta iken yere oturabiliyor. Emekliyor. Eline aldığı herşeyi ağzına götürüyor. Bizim yediğimiz herşeyin tadına bakmak istiyor. Biz de yediklerimizin aynısından ona tuzsuz ve salçasız pişiriyoruz. Çoraplarını çıkarıp elinde gezdirmeyi çok seviyor. Kapı zili çalınca kapıya doğru gidiyor. Elindekini uzatıp al diyor ya da biz böyle olduğunu düşünüyoruz. Gün içinde çok fazla kaka yapıyor. Babasının kucağında banyo yapmayı çok seviyor. Poposu bu sıralar sık sık pişik oluyor. Alkış yapabiliyor. Özellikle fış fış kayıkçıyı söyleyince öne arkaya sallanarak, garip sesler çıkartıp şarkıya eşlik ediyor. Sabahları bizi uyandıran telefondaki alarm şarkısını duyunca bizden önce gözünü açıp, yatakta ayağa kalkıyor, hiç uyku sersemi olmuyor. Bir bisküviyi, yada bir dilim elmayı yiyerek bitirebiliyor. Henüz altta iki dişi var. Ablasını çok seviyor, onun peşinden ayrılmıyor. Hala anne sütü içiyor.

Ömür ise bugün tam 10 yıl, 7 ay, 1 günlük.
Disney Channel izlemeyi ve yabancı müzik dinlemeyi çok seviyor. Akşamları geç yatıyor, sabahları sürünerek kalkıyor. Hala okul kıyafetlerini giyerken annesinden yardım istiyor. Çok kitap okuyor. Bilsem ' de yazdığı bir şiirini öğretmeni yarışmaya gönderdi. Yarışmayı hiç sevmiyor. Resim öğretmenini çok seviyor, küçük ressam kağıtlarını biriktirip hediye alıyor. Artık matematik dersini de seviyor. Okulun voleybol takımında oynuyor. En son oyunda aldığı sayı ile herkesi şarttı. İşi ciddiye alırsa başarıyor. Ama ciddiye alması için çok dil dökmek gerekiyor. Hiç bir şeyi bizimle paylaşmıyor. Biz başkalarından öğreniyoruz. Büyüyor. Boyu uzuyor. Bir süredir harçlıklarını biriktiriyor. Artık çok fazla abur cubur yemiyor. Deveci armudu, portakal, mandalina favori meyveleri. Karnıbahar kızartması, etli bamya, mercimekli bulgur pilavı, topalak çorba, ıspanak başı, spagetti, tavuk kanat, sarımsaklı köfte favori yemekleri. Kardeşini çok hem de çok seviyor. Haftasonları bizimle yatmaya bayılıyor.

Kızlardan kısa kısa haberler böyle.

Arayı çok açmamak lazım.

Herkese mutlu, sağlıklı günler.


2 yorum:

7.oda dedi ki...

iyi oldu bu yazı, kısa ama en azından kızların hallerini öğrendim :)
Ömür'ü de Ada'yı da öperim.
sevgiyle
fatoş

nymphea dedi ki...

Merhaba, zaman ne cabuk geciyor, senin minik 9 aylik olmus bile;-) Daha fazla okumak isteriz kizlarin hikayesini, tecrubelerden yararlanmam adina;-) sevgiler.