9.03.2012

Diş Buğdayı

Geç kalmış bir diş buğdayı yazısı bu. Aylar öncesinden yazılması gerekiyordu. İlk dişimiz çıkalı çok uzun zaman oldu. Unutmamak için tarihleri sıralarsak.

Alt iki diş yaklaşık bir hafta arayla çıktı. İlki 09 Kasım 2011, ikinci ise 16 Kasım 2011 tarihinde beyaz beyaz parlamaya başladılar. İlk dişi Kurban Bayramı tatili bitiminde Bolu' dan dönerken arabada farkettik. Bayram boyunca mızmızlığını yolculuk ve şehir değişikliliğine bağlamıştık. Oysa küçük kızım diş sancısı çekiyormuş. Diğer diş ise bir hafta sonra sessiz sedasız geldi.
05 Mart tarihinde ise üst soldaki diş yüzünü gösterdi. Bu da biraz sancılı bir süreç oldu. Geceleri çok huzursuzdu, sürekli ağlayarak uyanıyordu.

Üst ve alt düşler arasında tam 4 ay fark var. Alt iki diş çok erken çıktı. Üstteki ise geç gelerek ortalamayı tutturdu. Şimdi üst sağ dişin gelişini bekliyoruz.

Ömür için diş buğdayı partisi yapmamıştık. Ada bu konuda daha şanslı. Bakıcımızında becerikli olması bunda etkili, sağ olsun bir cumartesi günü sabahtan akşama kadar zevkle çalışarak aşağıda resimlerini ekleyeceğim diş buğdayını hazırladı.

Diş buğdayının çoğunu apartman komşularına dağıttık, bir kısmını davet ettiğimiz arkadaşlarımız ile birlikte yedik. Kalanı ise bakıcımızın söylediği gibi apartmanın çatısına kuşların yemesi için bıraktık. Böylece dişimizin çıktığından cümle alemin haberi oldu.

İnşallah kızımın inci gibi dişleri olur. Sağlıkla büyür.

Bunlar diş buğdayının içine eklediklerimiz ve hazırlık aşamaları.




Bunlar misafirlerimizle birlikte bizim yediklerimiz.


Bunlar da komşularımıza dağıttıklarımız.


Herkese iyi haftasonları. Sağlıcakla kalın.


3 yorum:

ayça dedi ki...

bende daha yeni bi bebişe diş buğdayı yastığı yaptım.))beklerim ziyarete
http://cirtlakpepe.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

e artık Ömür'ün kitaplarınıda yazmaya başlarsınız
Ayşe

Ayşe dedi ki...

ama ama ben boyle keyifli bir yaziyi okuduktan sonra Ada yi tebrik etmeden, Omur nasil, sen nasilsin sormadan "blog guncelle" gibi sitem yazisi yazar miyim yaa?