4.09.2009

Yaylaya dönüş

Bu yayladan dönüş, yaylaya dönüş başlıkları da pek havalı geldi şimdi yazarken. Bilen bilmeyen de Avrupa' ya gidip geliyorum sanır. Olsun, bu sıcak günlerde Avrupa' ya gitmekten daha makbul yaylaya gitmek.

Hey gidi kağıttan hey. Sen de Adanalı oldun, yayla bile makbul geliyor artık. Yıllarca yayla gibi bir şehirde yaşadığını ne çabuk unuttun da ellerin yurtları yurdun oldu. Biraz daha devam edersem yüksek yüksek tepelere demeye başlayacağım. Bu kadar yeter.

Efendim konumuza gelecek olursak, bu haftasonu Zorkun' a gidiyorum, kızımı da alıp geri dönüyorum. Tek başına olmuyor, özledim kızımı. Biraz didişip, biraz gülüşüp, iyi kötü anlaşıp gidiyoruz, yanımda olsun, gözümün önünde.

Bir de yazmadan edemeyeceğim biraz önce Hanımın Çiftliği adlı diziyi izledim. Adanalı olarak Adana' da çekilen dizileri izlemek zorundaymışım gibi hissediyorum niyeyse. Biraz milliyetçilik ediyorum sanki ya da seviyorum burayı ve buraya ait olanları mı demem lazım, bilemedim. Televizyon izlemeye pek vaktimiz olmuyor ama bu diziyi bir süre daha izlemeye devam edeceğim gibi geliyor. Hadi hayırlısı bakalım.

2 yorum:

seyyarat dedi ki...

Hic yaylaya gitmememis -cikmamis biri olarak acayip havali buluyorum ben bunu.

nymphea dedi ki...

Evet evet bende de bu milliyetcilik durumu var, Adanada degilim su anda ama illaki izlemeliyim:) Mehmet Alantug'un karizmasi, Ozgu Namal'in oyunculugu ve Adana'nin 1950lerdeki hali, daha ne olsun:))