11.11.2009

Nasıl anlatsam? Nerden başlasam?

Önümüzdeki hafta 10 gün sürecek bir eğitime katılmak üzere şehir dışında olacağım. Türkiye' nin sayılı üniversitelerinden birinden aldığım diplomam ve 15 yıl çalışmış olmam, bundan sonra mesleğimi yapmama yeterli olmayacak. Diplomamın bir de bakanlık tarafından onaylanması gerekiyor. Bunun için ise 10 günlük bir eğitime katılmam ve yapılacak sınavdan en az 70 almam gerekli. Her ne kadar karşı olsam da çalıştığım işyerini zor durumda bırakmamak için bu eğitime katılmak zorundayım. Emir demiri kesti yine kısacası.
Benim esas dert ettiğim ise 10 gün uzakta olacağımı kızıma nasıl açıklayacağım. Uzun zamandır babasının uzakta olmasına alışamayan kızıma bir de benim gideceğimi nasıl söyleyeceğim. Bunun cevabını bir haftadır düşünüyorum ama bulamadım. Hala gideceğimden haberi yok.
Bu durum ikimizin üzerinde de gerginlik yapıyor. Ben nasıl söyleyeceğimi düşündükçe geriliyorum. O ben gerildikçi sinirleniyor, benimle inatlaşıyor. İkimizde birbirimizi tetikliyoruz.
Bugün akşam gidince söylemeyi planlıyorum. En azından pazar gününe kadar gönlünü almış, ikna etmiş olurum belki. Bu akşam dananın kuyruğu kopacak. Hadi hayırlısı.

6 yorum:

Aslısın dedi ki...

Umarım küçük kuş kolay ikna olur ve sorun yaşamadan bitirir gelirsin eğitimini.

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Teşekkürler Aslı,
Dün söyleyemedim :((
Bugün bakalım becerebilecek miyim?

Basak dedi ki...

sana bol şans, yalnız 15 yıldan kendini tescil etirmeni beklemelerinin, hem de sınavla, mantığını anlayamadım.

akasyakokusu dedi ki...

Seni görmek ne güzeldi..Aklımda blogismin olunca gelmiştim bir ara..
Bana yazdığın ilk yorumdan sonra yazmıştım sana..Sonrada ben epey yazamadım zaten buralarda..
Ayrıca bloglistende adımı görmek pek sevindirdi beni tşkler ederim..
Adana'dan bir ses hep tanıdık gelir bana..Yüreğir'deyim bende..
Belki bir gün rastlaşırız ne dersin..Bu arada kolalıklar diliyorum sana..UMarım teyzoşa bir yolunu bulur anlatırsn gitmen gerektiğini..Gideyim benimkilerde gelir birazdan sevgilerimle..

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Sevgili Başak,
Anlamsız ama yeni çıkan bir yönetmeliğe göre şuan çalıştığım pozisyondaki görevime devam edebilmem için bu eğitimi ve sertifikayı almam şart. Üniversitenin verdiği eğitim yetmiyor. Hatta bakanlığın verdiği bu eğitimi alan pek çok insan (farklı mühendislik ve fen edebiyat fak. mezunları da dahil)benim okuduğum müh dalında benimle aynı görevleri yapabilecekler. artık bu bölümde okumadım hiçbir anlamı kalmadı.

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Sevgili Akasya kokusu,
Ben de sessiz sessiz izliyorum blogunu. Bugün güvercini görünce sessizliğimi bozdum.
Belki görüşürüz gerçekten neden olmasın. Sen bir yerleş, tanı buraları.
Selamlar