23.03.2011

Geçen günlerden

Hep masa başındayım. Gelip iki satır yazmakta çok zor değil aslında. Hamile olduğumu ilk öğrendiğimde her günü not etmek gibi bir düşüncem vardı. Olmadı. Sağlık olsun. Ben de her zaman ki kısa kısa yazarım.

- Geçen ay ki doktor kontrolümde glukoz tolerans testi sonucunda toleranssız çıktım. Az az, sık sık yemem gerekiyor. Bir de glisemik indeksi düşük besinlerle beslenmem. Dikkat etmeye çalışıyorum. Bebeğime birşey olacak diye çok korkuyorum.
- 28 Mart günü 5 hafta daha çalışabilmek için rapor alacağım. Mayısın ilk günü ise çalışma yasağı başlıyor. Sayılı gün çabuk geçer.
- Karnım o kadar büyüdü ki. Her gören gitsene artık, ne işin var burda diyor. Israrla çalışmaya devam ediyorum.
- Eve biraz çeki düzen verelim dedik. Mutfak ile salonun arasındaki duvarı kırdırdık. Evin içi şantiye. Sinirler gergin. Bir an evvel bitmesini ve mutfağımızda kahvaltı keyfi yapmayı istiyoruz.
- Bahar geldi artık. Müjdesi ise benim. Ben doğunca açmış erguvanlar, anneannem öyle der. Aradım bugün kendisini - artık çok yaşlandığı için dışarı çıkamıyor, gerçi çıksa da erguvan görebilir mi artık bilmiyorum. Dünyayı öyle bir hale getirdik ki o bile kendini tanıyamıyor sanırım.- doğum günüm olduğunu hatırlattım. Duasını aldım. Çok özledim onu.
- Hayırlısıyla iki kız annesi olacağım yakında. Biri Ömrüm, diğerine hala bir isim bulamadım.
- Her geçen gün etrafımdakilerin ne kadar bencil olduklarını bir kez daha göstermelerine tanık oluyorum. Hiç üzülmüyorum. Sadece seyrediyorum. Film gibi.
- Bir görev gibi hatırımı soranları seslerinden bile tanıyabiliyorum. Gülüyorum, komik oluyorlar çünkü. Saçmalıyorlar.
- Allahtan yanımda ve yardımcım olmasını diliyorum. Ondan başka kimsem olmadığını biliyorum. Eşim ve kızlarımı çok seviyorum.
- Sağlıklı ve huzurlu olmak tek dileğim. Hayırlısıyla küçük kızımı kucağıma, büyük kızımı dizime alacağım güzel günü bekliyorum.
- Herkese iyi akşamlar diliyorum.

2 yorum:

bilge ve annesi dedi ki...

Güzel dileklerine ben de amin diyorum, hayat böyle, insanlar böyle. bize sahip olduklarımızla mutlu olmak kalıyor. en büyük zenginliğimiz çocuklarımız onların varlığı bize güç ve umut veriyor. Allah güzel bir ömür versin sizlere, kendinize iyi bakın, sevgilerle

Adsız dedi ki...

neden olmasin:)